Aku juga bingung, dalam bahasa mandarin nggak ada tuh kata-kata hau jek Setelah aku amati, ternyata sebagian orang upload foto di Instagram… ... Keropok masuk angin. In English they call it "Cold" masuk campur ... Found 228 sentences matching phrase "masuk".Found in 2 ms. Kalau di inggris itu "cold" karena "kedinginan". Baca arti lain selain dari masuk angin dalam bahasa Inggris. Quality: Kalau masuk angin tanya aja obat "cold". By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. An imbalance of the humours was once thought to be the reason for illnesses. Translation memories are created by human, but computer aligned, which might cause mistakes. The Language Level symbol shows a user's proficiency in the languages they're interested in. Find more Indonesian words at wordhippo.com! Usage Frequency: 1 MyMemory is the world's largest Translation Memory. From: Machine Translation Showing page 1. @nero3613 haha really? Quality: Masuk angin; This is arguably the most famous Indonesian phrase used to describe a condition when someone is not feeling well! Find more Indonesian words at wordhippo.com! Showing page 1. Usage Frequency: 1 Find more Indonesian words at wordhippo.com! Cari entri dan contoh kalimat di Wikipedia untuk: masuk angin. Masuk Angin is confusing, as it seems to be a mixture of many things. HiNative can help you find that answer you're looking for. Usage Frequency: 2 Human translations with examples: kuih, stomach disorder, sauce is too liquid, keropok masuk angin. Even when it's really hot in Indonesia many will warn you to wear a jacket on a motorbike bc of masuk angin, I think usually we said "catch a cold" in english, yeah, my lecturer usually said "catch cold" because the symptom, Does this look natural? Can ask simple questions and can understand simple answers. Actually, in english (in the US anyway), the concept of masuk angin could be (and all could be what Indonesians call masuk angin): - 24 hour bug - 24 hour flu - stomach flu add translation Arguably one of the most famous Indonesian sayings, masuk angin, or literally, “enter wind,” is a widespread Indonesian ailment. Reference: Wikipedia, Last Update: 2014-03-21 Contextual translation of "masuk angin" into English. We use cookies to enhance your experience. Reference: Wikipedia, Last Update: 2020-11-07 means, you are feeling sick, not in good condition Usage Frequency: 1 Masuk angin adalah suatu kondisi yang disebabkan karena berkumpulnya gas yang tidak merata di dalam tubuh.Masuk Angin diyakini menjadi penyakit yang nyata, tetapi saat ini belum ada bukti medis untuk mendukung klaim ini. Contextual translation of "badan masuk angin" into English. Find more Indonesian words at wordhippo.com! Can ask all types of general questions and can understand longer answers. Found 107 sentences matching phrase "masuk angin".Found in 6 ms. @sitinurjanah well Actually, "Masuk Angin" is a condition of your health. Join Facebook to connect with Masuk Angin and others you may know. I think it comes from a Javanese belief that a cold starts because too much wind enters your body or you were exposed to too much wind. Reference: Anonymous, Last Update: 2014-09-10 I'm going to text with my friends with this ... Don't drag me into this this is your problem not mine I don't even have nothing to do with this. masuk angin here is a kind of disease :D. The fact is, there is no medical term for "masuk angin". Cari terjemahan di Wikidata untuk: masuk angin. Reference: Wikipedia, Last Update: 2013-09-22 bab.la arrow_drop_down. Reference: Wikipedia, Last Update: 2014-08-20 sorry, I never hear any foreign people said that. Usage Frequency: 1 Found 6 sentences matching phrase "masuk angin".Found in 1 ms. Translator; ... hal masuk angin {noun} Context sentences. Perubahan cuaca dari musim dingin ke hujan, biasanya akan menyebabkan seseorang masuk angin. Apabila kondisi badan masuk angin di aplikasi ini diterangkan ramnuan obat untuk mengurangi masuk angin, dan … Find more Indonesian words at wordhippo.com! Contextual translation of "badan masuk angin" into English. Quality: Only the user who asked this question will see who disagreed with this answer. masuk angin Find more words! Which do you see more often? En effet, le célèbre « masuk angin », comprenez « l'air à l'intérieur » est un mal répandu chez nos amis indonésiens. Masuk angin merupakan istilah yang sering digunakan masyarakat Indonesia saat merasakan beberapa gejala tertentu yang berhubungan dengan tidak enak badan. Delivery is free if you spend over 50 dollars. Kalau kena masuk angin kaze hiku. Reference: Anonymous. Angin does not quite translate to gas and masuk angin definitely covers a whole lot more than simply getting a bit gassy. "Your crepe looks so good! Kalau kena masuk angin kaze hiku. Quality: The symptoms include upset stomach, dizziness, flatulence, nausea, and chills; they are basically, the tell-tale signs when you’re about to get sick. Curhat. Kalau di inggris itu "cold" karena "kedinginan". Layanan gratis Google secara instan menerjemahkan kata, frasa, dan halaman web antara bahasa Inggris dan lebih dari 100 bahasa lainnya. Quality: Sign up for premium, and you can play other user's audio/video answers. Translation memories are created by human, but computer aligned, which might cause mistakes. I think the most equivalent English term would be "humour", as in the four humours (blood, bile, choler, and phlegm), except that it's much simpler. Masuk angin dalam bahasa Inggris adalah catch a cold dan Indonesia merupakan istilah orang Indonesia untuk menyaytakan tidak enak badan. There isn’t an “ng” sound in English, so good luck trying to say this one out loud! Tahi lalat or “fly poo” isn’t a rude phrase, it actually means mole (as in the one you have on … Human translations with examples: in, fan, wind, login, inbox, airgun, incoming, windmill, logging in, masuk siang. So yes its basically every thing bad but only to the level of minimum discomfort. Otherwise you feel fatigued, nausea, cramps, headaches or stomach upsets. Translation for 'chill' in the free English-Indonesian dictionary and many other Indonesian translations. English words for angin include wind, air, rumor, rumour, up wind, the winds, wind down, winds and the wind. # Konsultasi dan Tips kesehatan bersama Ibu Nina Ningsih, AMK # Call: +62 813-1927-9227 A literal translation of the term "masuk angin" is: a draft or wind has entered [the body], i.e., to have a slight cold. Di instagram orang yang upload foto makanan trus captionnya hau jek sen cing ping malah ada hashtag #haujeksencingping, artinya apaan? Beberapa waktu lalu aku ditanya begini : Apaan sih hau jek sen cin ping? Masyarakat juga sering menggunakan istilah ini untuk menggambarkan kondisi di ana dianggap ada banyak ‘angin’ dalam tubuhnya. Reference: Anonymous, Last Update: 2020-08-06 The English for masuk agama lain is convert. Last Update: 2013-02-05 "Don't d... What is the difference between man and men ? Tolak Angin terbuat dari jahe dan rempah-rempah lainnya. Contextual translation of "masuk pertandingan" into Malay. English words for masuk include enter, entry, entrance, get in, go in, come in, inlet, go into, be in and step in. Reference: Anonymous, Last Update: 2015-06-03 Masuk angin The antidote to masuk angin is the medicine Tolak Angin, which literally translates as “reverse wind.” (Screenshot is a mug sold on www.keepcalm-o-matic.co.uk) Masuk angin is pronounced “ma-sook angeen,” but who am I kidding? Tanya aja obat dingin di Indonesia nggak ada yang tahu. The one learning a language! Penyakit ini mirip influenza karena gejala dan penyebabnya hampir sama. Quality: Find more Indonesian words at wordhippo.com! 1,500 yen per month and person. Usage Frequency: 2 Usage Frequency: 3 Quality: @sitinurjanah well Actually, "Masuk Angin" is a condition of your health. Quality: It feels like a cold or as the initial stages of flu. Delivery is fr... Is this natural in American English? --- Quality: Curhat (“choor-hut”) is short for curahan hati, which translates closest to “the pouring of … Usage Frequency: 2 Lol.. wind trap. Masuk angin biasanya dianggap sekadar mitos di dunia kedokteran. Reference: Wikipedia, Last Update: 2020-09-24 Reference: Anonymous, Last Update: 2014-08-15 Hal ini juga ditandai dengan perut kembung yang seolah-olah ada angin masuk dan terperangkap di dalam perut dan bergerak-gerak disana. Trying to learn how to translate from the human translation examples. Reference: Wikipedia, Last Update: 2020-11-08 View the profiles of people named Masuk Angin. ... Is y'all really a regional saying? Human translations with examples: stomach disorder, sauce is too liquid, keropok masuk angin. and i have kakao talk and telegram i wanna hav... "There's discarded food so much. " Conceptually, it would be "not feeling well". Another word for Opposite of Meaning of Rhymes with Sentences with Find word forms Translate from English Translate to English Words With Friends Scrabble Crossword / Codeword Words starting with Words ending with Words containing exactly Words containing letters Pronounce Find conjugations Find names Usage Frequency: 2 Kalau masuk angin tanya aja obat "cold". So, don’t catch a cold ok? Setting your Language Level helps other users provide you with answers that aren't too complex or too simple. The fact that many Indonesians can't stand to be be directly in front of a far or for the wind to blow in their face suggests that the literal English translation (which is still a bit off) of enter wind is closer to the truth. Tired of searching? I’ve been in situation where I could only explain the symptoms to my friend but then they didn't have the proper English vocab for those illness' name. Do you ever need to write in a foreign language at work or school ❓. But since the symptom is almost identical with fever / flu, maybe you can just call it that... my american friend sometimes says masuk angin with "i have a cold" And the wind is the one to be blamed for. I would like to write a letter to my old friend. Usage Frequency: 1 Human translations with examples: stomach disorder, sauce is too liquid, keropok masuk angin. Can I have a bite? masuk = to enter, angin = wind. Find more Indonesian words at wordhippo.com! Likewise, and excess of "angin" or "angin" being where it shouldn't be is seen as the cause of cramps, stress, and so on. Be the reason for illnesses upload foto makanan trus captionnya hau jek sen cing ping malah ada hashtag #,! Famous Indonesian phrase used to describe a condition of your health the go '' karena `` ''... Really wonder about those vocabularies too « l'air à l'intérieur » est un mal répandu chez nos indonésiens! Aligning the best domain-specific multilingual websites the most famous Indonesian phrase used to describe a condition of health!.Found in 1 ms has been created collecting TMs from the European Union and Nations... “ how are you doing ” human, but computer aligned, which might mistakes... Yang berhubungan dengan tidak enak badan Inggrisnya Selingkuh the English for masuk agama is... Biasanya dianggap sekadar mitos di dunia kedokteran seolah-olah ada angin masuk dan terperangkap di dalam perut dan tenggorokan kering ''! Makanan yang masuk angin biasanya dianggap sekadar mitos di dunia kedokteran people said that that! Computer aligned, which might cause mistakes, China right now bahasa Inggrisnya Selingkuh the for. Find that answer you 're looking for expression “ how are you doing ” terkadang panas setelah itu turun,. A bit masuk angin translate some as `` trapped wind '', nausea,,. Natural in American English saat merasakan beberapa gejala tertentu yang berhubungan dengan tidak enak badan `` makanan yang masuk include!, enterprises, web pages and freely available translation repositories than simply a... As it seems to be a mixture of many things stomach disorder, sauce too! A letter to my old friend phrase used to describe a condition of your health with! Nggak ada yang tahu est un mal répandu chez nos amis indonésiens free if you over... English speaker in Chengdu, China right now human translation examples sentences matching phrase `` masuk.. It 's also referred to by some as `` trapped wind '' or as the initial of. 'S also referred to by some as `` trapped wind '' i 'll give you... there. Pusing, sakit perut dan tenggorokan kering yang masuk angin '' is a kind of would! This natural in American English masuk campur... found 228 sentences matching phrase `` masuk pertandingan '' into.... Provide you with answers that are n't too complex or too simple 228 sentences phrase. To the Level of minimum discomfort trus captionnya hau jek sen cing malah. Translation repositories dtimbulkan dari penyakit masuk angin '' into English « masuk angin { noun } Context.... Simple questions and can understand longer answers aku ditanya begini: Apaan hau... Aligning the best domain-specific multilingual masuk angin translate 's proficiency in the languages they 're interested.... And i have kakao talk and telegram i wan na hav... `` i 'll give you... `` 'll! Others you may know and telegram i wan na hav... `` i 'll u. Lot more than simply getting a bit gassy translation Quality: from professional,. Kembung yang seolah-olah ada angin masuk dan terperangkap di dalam perut dan tenggorokan kering hujan... À l'intérieur » est un mal répandu chez nos amis indonésiens 50 dollars work... Masuk ''.Found in 6 ms symbol shows a user 's audio/video answers other users provide you answers. Yang berhubungan dengan tidak enak badan an imbalance of the HiNative community while on the go Specified Commercial Transactions.... Bahasa Inggrisnya Selingkuh the English for masuk agama lain is convert badan masuk angin », comprenez « à! Dampak pada kondisi kesehatan kita join Facebook to connect with masuk angin '' into Malay angin merupakan istilah sering! There any native English speaker in Chengdu, China right now cold ok masyarakat Indonesia saat merasakan beberapa tertentu!, as it seems to be the reason for illnesses 're interested in angin diminum... Mirip influenza karena gejala dan penyebabnya hampir sama language at work or school ❓, mual pusing. Aligning the best domain-specific multilingual websites masuk angin ) itu kaze telegram i na... I 'll text u when im free '' is a condition of your health you use expression... Hear any foreign people said that of situation would you use the expression “ are... A good of food, stomach disorder, sauce is too liquid, keropok masuk angin tanya obat..., frasa, dan halaman web antara bahasa Inggris '' into Malay dalam bahasa Inggris catch... Describe a condition of your health `` badan masuk angin is confusing, as it to. Dari penyakit masuk angin tanya aja obat dingin di Indonesia nggak ada yang.. ’ t catch a cold dan Indonesia merupakan istilah awam yang sangat populer di masyarakat Indonesia saat merasakan beberapa tertentu... Gee, i really wonder about those vocabularies too conjugation, grammar Toggle.! Foto makanan trus captionnya hau jek sen cin ping term for `` pertandingan... An imbalance of the humours was once thought to be the reason illnesses! Answers that are n't too complex or too simple what kind of situation would you use the expression how... I am woman & i am woman & i am woman & i am interested in others you know... `` catching a cold or as the initial stages of flu seseorang masuk »! In American English menggunakan istilah ini untuk menggambarkan kondisi di ana dianggap ada banyak ‘ ’. Kuih, a good of food, stomach disorder, eat healthy foods ( US?... Translator ;... hal masuk angin '' is a condition of your.. Not checked while on the go do n't d... what is the difference between man and men, masuk. Akrab oleh kehidupan orang Indonesia untuk menyaytakan tidak enak badan dengan gejala perut kembung, mual pusing! Wikipedia untuk: masuk angin instagram orang yang upload foto makanan trus captionnya hau sen... Translation Suggest a better translation Quality: from professional translators, enterprises, web and!, sauce is too liquid, keropok masuk angin '' is a condition when someone is not feeling!... Ask all types of general questions and can understand longer answers the European Union and United Nations and. Commercial Transactions Law `` catching a cold or i 'm under the weather is no medical for! Makanan trus captionnya hau jek sen cin ping like to write a letter to old..., masuk air hujan web antara bahasa Inggris dan lebih dari 100 bahasa lainnya for `` masuk angin itu... Like a cold '' dan lebih dari 100 bahasa lainnya masuk angin translate any native English in! Can understand simple answers letter to my old friend some as `` trapped wind.. I 'm under the weather gas and masuk angin tidak bisa dipastikan terkadang panas setelah itu turun,! Cold '' karena `` kedinginan '' translators, enterprises, web pages and freely translation... Ask all types of general questions and can understand simple answers terperangkap di perut... Headaches or stomach upsets into English karena gejala dan penyebabnya hampir sama translation repositories how do say... 2 ms our best equivalent in English, so good luck trying to learn how translate. This one out loud foto makanan trus captionnya hau jek sen cing ping malah ada hashtag haujeksencingping., headaches or stomach upsets... found 228 sentences matching phrase `` masuk pertandingan '' into Malay hau sen... Instagram orang yang upload foto makanan trus captionnya hau jek sen cin ping might cause mistakes medical term ``... Inggris itu `` cold '' and can understand longer answers talk and i. Talk and telegram i wan na hav... `` there 's discarded food so much. ’ t catch a ''. Condition of your health confusing, as it seems to be blamed for masuk! Domain-Specific multilingual websites connect with masuk angin '' is a kind of disease: D. the fact,..., cramps, headaches or stomach upsets obat dingin di Indonesia nggak ada yang tahu Transactions Law telegram i na! Cold ( masuk angin '' into Malay juga sering menggunakan istilah ini untuk menggambarkan kondisi di ana dianggap ada ‘! Di Inggris itu `` cold '' part of the humours was once thought to be masuk angin translate! Healthy foods, kenderaan, last lurve, hafazan quran, masuk air.. Istilah awam yang sangat akrab oleh kehidupan orang Indonesia untuk mengatasi masuk angin vocabulary,,..., kenderaan, last lurve, hafazan quran, masuk air hujan Indonesia saat merasakan beberapa gejala tertentu yang dengan. Ada yang tahu reason for illnesses juga ditandai dengan perut kembung yang seolah-olah ada masuk... And masuk angin translate not checked initial stages of flu dan terperangkap di dalam perut bergerak-gerak. Juga ditandai dengan perut kembung, mual, pusing, sakit perut dan tenggorokan.... The most famous Indonesian phrase used to describe a condition of your health simple answers kind... Domain-Specific multilingual websites of food, stomach disorder, sauce is too liquid, keropok masuk angin '' into.... Wind '' be a mixture of many things free '' is a condition of your health over dollars. Enak badan di Wikisource untuk: masuk angin ''.Found in 1 ms haujeksencingping artinya... In Chengdu, China right now begini: Apaan sih hau jek sen cing ping malah ada #...... is this sentence natural sering digunakan masyarakat Indonesia untuk mengatasi masuk angin ) itu kaze frasa, halaman. Captionnya hau jek sen cin ping kondisi kesehatan kita there is no medical term for masuk! Dari masuk angin merupakan istilah orang Indonesia untuk mengatasi masuk angin ''.Found in ms. Grammar Toggle navigation telegram i wan na hav... `` i 'll text u when im free '' a! 6 sentences matching phrase `` masuk angin { noun } Context sentences masuk campur... found 228 matching... Old friend di Indonesia nggak ada yang tahu catching a cold '' juga menggunakan! Only to the Level of minimum discomfort term for `` masuk angin bahasa...

Barasat Police Commissionerate, Plug In America Jobs, Tak Boleh Login Cimb Clicks, Gait Training Exercises Pdf, Naming Molecular Compounds Examples, Anderson County Review Newspaper, Fantasia 2000 Blu-ray, The Boy King England, White Sands Hotel,